Slot weekend, de finish is in zicht.

25-09-2020 | 20:15

We staan aan de start van het slotweekend. Zaterdag 12 september startte in Londen de eerste etappe van deze "Giro di Muscoli". Op zondag 13 september de geweldige rit van Hoek van Holland naar Arnhem, met ontzettend veel deelnemers en een geweldige finish. De bekendmaking van de eerste tussenstand € 91.850,=

Daarna de eerste koersweek, zowel in Italië als in Nederland. Het enthousiasme van deelnemers en supporters elke dag weer, fantastisch. Wat een energie en inzet. Op zondag 20 september samen met ALS Nederland de Piccolo, het kleinere broertje van de 'Giro di Muscoli' rond Arnhem. Weer dat enthousiasme, weer die warme deken van betrokkenheid. Een nieuwe, hogere tussenstand € 99.844,=

Gevolgd door de tweede koersweek. Lange dagen, lange afstanden. Bergen, heuvels, zon, wind, veel wind en regen. Deelnemers trotseerden de elementen van de natuurlijk. Betrokkenheid en passie...dag in dag uit. 

Natuurlijk weten we allemaal, waarom we dit samen gedaan hebben. We hebben een droom van twee vrienden gerealiseerd; een idee opgepakt en dat samen laten groeien, sinds november 2019. Samen en met elkaar. Iedereen gelijk en iedereen vanuit die ene gemeenschappelijke missie...'zoveel mogelijk geld op halen met een sportieve verplichting voor ALS Nederland'. Gerben en Colin zijn ongelofelijk blij en trots dat dat gelukt is.

We staan aan de vooravond van het slotweekend. Colin fietst zondag naar de finish in Fano en in Nederland fietsen we naar de finish in Arnhem rond 16:30 uur. Waar Gerben, wederom met een diepe, brede glimlach ons zal ontvangen. We kennen allemaal de reden en Gerbens situatie. Natuurlijk vechten we tegen tranen, dat is niet erg.
We hebben met elkaar gefietst om geld op te halen voor deze vreselijke, nog ongeneeslijke ziekte. Ja, we hebben weer een forse stap gezet om nieuw onderzoek naar genezing mogelijk te maken.

Zondag maken we rond 16:30 uur de voorlopige eindstand bekend, en dragen we de cheque over aan ALS Nederland en Stichting ALS op weg. Een kleine groep genodigden is door het coronavirus hiervoor uitgenodigd. We zullen de bekendmaking indien mogelijk via onze facebook pagina live streamen.

Namens Gerben ontzettend bedankt. Ik noem niemand persoonlijk, dan vergeet ik ook niemand.
#klasse #dankjewel 

Jeanne Volker
(voorzitter Stichting Giro di Muscoli)