Italiaanse bergen en het vlakke (Neder)land...19 september 2020

19-09-2020 | 19:24

In het oorsponkelijke plan van de "Giro di Muscoli" stonden vandaag en morgen de Italiaanse bergen de Gavia en de Stelvio op de agenda. Door het coronavirus paste het bestuur het totale programma aan. Maar een deelnemer aan de 'Giro di Muscoli' heeft een passie en Folkert Hes moest de Gavia (2.621 m) en de Stelvio (2.758 m) op zijn GDM bucketlist hebben maar ook Colin Fischer en Andy Booth pakten 2x een berg vandaag de Monte Nerone ( 1.505 m). Het werd een mooie zaterdag. Ons bestuurslid Maarten van Lier en zijn vrouw Carla legden de prestaties van Folkert vast, dankjewel Maarten.

In Nederland reden Joost & Gerrit Bosman, Albert Haasnoot, Hans Drost, Jeanne Volker en natuurlijk ploegleider Ron Gravendeel van Voorhout naar Arnhem. Ontzettend fijne gesprekken, grappen en plezier. Het biertje bij Gerben aan de finish smaakte top.

Het is fijn om te zien, dat deelnemers zo een schitterende invulling gaven aan deze zaterdag. Morgen, zondag 20-09-2020 rijden we samen met ALS Nederland het broertje van de "Giro di Muscoli"...de 'Picollo'. Deze tocht van 55 of 85 km rond Arnhem telt 33 deelnemers... Ja, die gaan we morgen in en om Arnhem zeker tegenkomen!

De eerste week van deze speciale "Giro di Muscoli" zit er bijna op en is zo mooi. Wat een enthousiasme, ook van veel mensen onderweg, die deelnemers en onze fraaie koersbus tegenkomen, en vragen stellen. Spontane donaties! En als we het dan toch over donaties hebben, is de totale tussenstand op het moment dat ik dit nieuwsbericht schrijf € 99.512,=

Een schitterende totaalsom...Ik wens alle rijders van de Picollo morgen een mooie dag toe. Natuurlijk rij ik zelf mee en stiekum hoop ik volgende week zondagmiddag als voorzitter van de stichting "Giro di Muscoli" aan Gorrit-Jan Blonk van ALS Nederland natuurlijk een voorlopige eindstand net boven die magische € 100.000,= samen met Gerben te kunnen overhandigen.

#fingers_crossed #uit_vriendschap_ontstaan

Tot morgen..ik heb er zin in.

Jeanne Volker
(voorzitter Stichting Giro di Muscoli)