I.v.m. corona wijziging route en etappes Giro di Muscoli

04-09-2020 | 22:52

In verband met corona wordt de oorspronkelijk geplande route van London naar Fano door de verschillende landen niet meer gefietst. Er zijn teveel locale en landelijke maatregelen die het voor de fietsers en organisatie lastig maken de fietstocht door de verschillende landen op een verantwoorde wijze te doen. Daarom is besloten dat het aantal etappes en het aantal kilometers wel wordt gefietst in Nederland door Ron Gravendeel en in Italie door Colin Fisher.

De Giro ziet er dan als volgt uit: 

Etappe 1 London - Malden - London. Door de beperking van het aantal deelnemers wordt deze etappe op zowel zaterdag 12 septemer als op zondag 13 september gefietst. Door de coronamaatregelen kunnen alleen fietsers uit de UK deelnemen. 

Etappe 2 blijft Hoek van Holland / Utrecht - Arnhem op zondag 13 september -> dit is een georganiseerde etappe inschrijven via www.girodimuscoli.com

Etappe 3 Arnhem - Cadier en Keer op maandag 14 september. 

Vanaf etappe 4 t/m 15 wordt de Giro zowel vervolgt in Nederland en Italie. Colin zal naar Italie afreizen en daar zijn tocht voortzetten.  

De Nederlandse Giro wordt

Etappe 4 Rondje Cadier en Keer "Klimmen in Limburg" op dinsdag 15 september

Etappe 5 Cadier en Keer - Wouw op woensdag 16 september

Etappe 6 Wouw - Hellevoetsluis op donderdag 17 september

Etappe 7 Hellevoetsluis - Voorhout op vrijdag 18 september

Etappe 8 Voorhout - Arnhem op zaterdag 19 september

Etappe 9 Giro di Muscoli Piccolo - Rondje Arnhem op zondag 20 september. Dit is een georganiseerde etappe. Inschrijven via www.gdmpiccolo.com. 

Maandag 21 september Rustdag

Etappe 10 Rondje Overijssel vanuit Olst op dinsdag 22 september

Etappe 11 Olst - Assen op woensdag 23 september

Etappe 12 Assen - Groningen op donderdag 24 september

Etappe 13 Groningen - Heerenveen op vrijdag 25 september

Etappe 14 Heerenveen - Olst op zaterdag 26 september

Etappe 15 Olst - Arnhem "Finish" op zondag 27 september

Elke etappe zal ongeveer tussen 150 en 170 km zijn. Als je met 1 of meerdere etappes, buiten de georganiseerde etappes 2 en 9 wil mee fietsen, meld je aan via info@girodimuscoli.com. Overnachting moet je zelf regelen. De begeleidingsbus Giro di Muscoli zal in Nederland meerijden voor bagage, EHBO en wat eten en drinken onderweg. 

De Italiaanse Giro zal Colin Fisher nog verder uitwerken. 

Op zondag 27 september wordt er zowel in Arnhem als in Fano gefinished.

Op 27 september wordt in Italie de cheque uitgereikt met de opbrengst van de UK-deelnemers aan de MNDAssociation en de opbrengst van de Nederlandse deelnemers aan Stichting ALS Nederland en Stichting ALSopdeweg.